lørdag 8. august 2009

Ferie - på tur i båt - del 2

Da vinden hadde stilnet noe, forlot vi Hervik og marsjet innover fjorden til Skrapevika, som det står på kartet. Den lokale varianten er Skrabbavikjå! Oppholdet der ble av kort varighet - til neste dag. Da fortsatte turen til slusene i Skjoldafjorden. Uten noen form for stopp bar det ut fjorden igjen via Røyksundet og til Kopervik. Været var slik det har vært siden jeg kom fra nord: Vind og regn!


På tur inn til Kopervik fikk jeg øye på Egil igjen, bekjentskapet fra Hervik. Han viftet og signaliserte plass ved kaia. Slik ble det også. Til alles tilfredshet ordnet også været seg såpass på fredagen at det gikk an å grille! Kan hende er forklaringen å finne på veggen i bakgrunnen?

Oppholdet i Kopervik ble faktisk på to dager, og lørdagskvelden spilte vi Geni i "Aurora". Men på søndag formiddag bar det over Boknafjorden igjen .. til Eriksholmen, i brukbart vær. Såpass at det ble grilling også her, men heller ikke mer. Da kjøttet var klart, kom også regnet!

Etter litt rådslagning ble det avgjort på mandag at turen skulle fortsette til Eidsund på Ombo, for å møte Sissel og Rolf igjen, for første gang siden juli i fjor i Fjellbergsund i Sunnhordaland. Dessuten for å ha Marit og Tor-Bjørn til middag tirsdag i kveldinga. Begge deler ble hyggelige innslag i regnsommeren 2009. Om neste dag, onsdagen, hadde samme farge som dagene forut, ville det bli heimtur. Heimtur ble det også ...


Det mest positive med båtturen har vel vært å få bekreftet det selgeren forespeilet meg, både ved besiktigelsen og kontraktsinngåelsen i Ålesund samt ved overtakelsen i Bergen, at han har tatt godt vare på båten og bortimot angrer på at han kom på tanken om å ville selge den, etter 15 år.

Dessuten viste deg seg at kostnadene til brennstoff faktisk ble ikke ubetydelig redusert i forhold til forbruket til "Eline": Sommerens båttur var i følge timetelleren på ganske nøyaktig 10 timer og forbruket like nøyaktig på 200 l diesel. Til sammenligning kjørte vi i fjor 8 timer for å komme til Norheimsund i Hardanger og brukte ca 230 l! Uansett .. sommerens ferietur i båt minner mye om regnsommeren i nord i 1995!



Torbjørn

Ingen kommentarer: