torsdag 6. august 2009

Ferie - på tur i båt - del 1

I fjor sommer ble det bestemt at "Eline" skulle selges og forhåpentligvis erstattes med en Nauticat 33 - en finsk motorseiler. Ikke for å erstatte motor med seil, men for å kunne kombinere og forhåpentligvis også redusere forbruket av drivstoff.
Etter hvert fikk vi en Nauticat 33 "på kroken". Den skulle imidlertid først rehabiliteres på et verksted i Stathelle. På heimturen fra Saltnes 2. pinsedag skulle båten taes i øyensyn. Det ble en skikkelig nedtur. Det eieren hadde betalt for som installert, stod i sine esker. Og da jeg skulle inspisere motoren, var den ikke der!!


Dermed var det også over og ut for motorseiler. I stedet ble det en Saga 32, faktisk den aller første, kjøpt fra Ålesund og overtatt i Bergen 19. juni. I Ålesund bar den navnet "Jakken" med trykk på Jakk! I vårt eie er navnet "Aurora" ettersom det kommer en ny "Jakken" til Ålesund i begynnelsen av september. Arnfinn og jeg hentet den der og hadde en flott tur tilbake til heimlige trakter. Der ble den behørig tjoret fordi først er det nordovertur, og etter det er det båttur!


Innledningen ble noe lang, men detaljrik som jeg er, er det utenkelig å bare begynne på båtturen:)

19. juli kastet vi loss på Askje, ett døgn forsinket ettersom konen hadde vært syk noen dager. Første stopp ble Eriksholmen. Men allerede neste morgen ble det retur til Askje og røntgenundersøkelse på sykehuset for konen pga den intense hodepinen. På kvelden ble det ny tur til Askje, men bare med overnatting i båten.

Neste morgen tok vi turen over Boknafjorden til Hervik .. saft og sylteplassen. Været var faktisk bra et helt døgn, nesten. I løpet av det døgnet fanget trollgarnet tre krabber, og brillene mine forsvant i havet. Jaja, Nillebrillene kom til sin rett igjen:) Døgn to ble imidlertid en hustrig opplevelse: Kuling rett inn fra fjorden resulterte i bølger og rykk i fortøyningene i den grad at det var nesten umulig å sove. For egen del fortøyer jeg alltid for uvær, så jeg var ikke engstelig for at fortøyningene skulle ryke. Men nattesøvn er viktig!
Torbjørn

Ingen kommentarer: